Παρασκευή, 19 Απριλίου 2013

Οι εργασίες των μαθητών μου! ( Β' Τάξη Γυμνασίου Μελίκης, 2012 - 2013) : Ιαπωνία

1. Τόκιο , Ν. Κάσδαγλης


Κοτόπουλο με Katsu Curry





Χρόνος Προετοιμασίας: 10 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος: 20 λεπτά
Για 3-4 Άτομα

Υλικά:
                  -2Χ150g Ρύζι
                  -2Χ200g Σως Ιαπωνικού Κάρυ
                  -80g Panko (Ιαπωνική τριμμένη φρυγανιά)
  • 4 στήθη Κοτόπουλου
  • 3-4 κσ Αλεύρι
  • 2 Αυγά, ελαφρώς χτυπημένα
  • φυτικό Λάδι (για τηγάνισμα)

Εκτέλεση:

  1. Σε αλατισμένο νερό που βράζει, προσθέστε το ρύζι και σιγοβράστε για 15-20 λεπτά. Βγάλτε το από τη κατσαρόλα και στραγγίστε καλά.
  2. Εντωμεταξύ, κόψτε κάθε στήθος κοτόπουλου στη μέση οριζόντια, πασπαλίστε με αλάτι και πιπέρι και αλευρώστε.
  3. Βουτήξτε τα στα χτυπημένα αυγά και «τυλίξτε» τα στην αφράτη τριμμένη φρυγανιά Panko.
  4. Ζεσταίνετε το λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι ή φριτέζα.
  5. Τηγανίστε το κοτόπουλο μέχρι να ψηθεί και να ροδίσει.
  6. Αφήστε το σε λίγο χαρτί κουζίνας να στραγγίσει το επιπλέον λάδι και κόψτε το σε φέτες.
  7. Σε μια μικρή κατσαρόλα, ζεστάνετε τη σως curry μέχρι να πάρει μια σύντομη βράση.
  8. Σερβίρετε τις φέτες του κοτόπουλου πάνω σε ένα στρώμα από ρύζι και περιχύστε με τη ζεστή σάλτσα curry.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου