Παρασκευή 19 Απριλίου 2013

Οι εργασίες των μαθητών μου! ( Β' Τάξη Γυμνασίου Μελίκης, 2012 - 2013) : Ταινίες σχετικές με το εκπαιδευτικό σύστημα και τις σχέσεις εκπαιδευτικών-μαθητών.




Να' σαι καλά, δάσκαλε!

Η ΛΕΣΧΗ ΤΩΝ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΩΝ




Ο Γουίλιαμ Χάνταρ, παλιομοδίτης καθηγητής φιλολογίας σε φημισμένο αμερικανικό λύκειο, θυμάται το σωτήριο έτος 1972, όταν ήλθε στην τάξη του ο γιος ενός γερουσιαστή, με τον οποίο είχε μια συνεχή σύγκρουση οι επιπτώσεις της οποίας παρέμειναν αισθητές και μετά την εκ νέου συνάντησή τους ύστερα από 25 χρόνια.




                     ΚΥΜΑ





Όταν συνειδητοποιεί , ότι οι παραδοσιακές  μέθοδοι διδασκαλίας της ιστορίας προκαλούν αφόρητη ανία στους μαθητές του, ένας νεαρός καθηγητής, προτείνει την εφαρμογή ενός ιδιότυπου πειράματος, που προβλέπει συγκρότηση μιας ελίτ με μυστικούς κώδικες σκληρή πειθαρχία και υψηλούς στόχους. Οι μαθητές θα οδηγήσουν το πείραμα σε απόλυτη επιτυχία και, χωρίς να το καταλάβουν, θα αρχίσουν να υποκύπτουν στη διακριτική γοητεία του φασισμού.


                      ΣΤΟΝ ΚΥΡΙΟ ΜΑΣ  ΜΕ ΑΓΑΠΗ




Μη μπορώντας να βρει δουλειά ως μηχανικός, ο Mark Thαckeray αποφασίζει προσωρινά ως καθηγητής σε μια τάξη στο East End του Λονδίνου. Έχοντας να αντιμετωπίσει τη δύστροπη συμπεριφορά των μαθητών του, θα προσπαθήσει να τους μάθει να σέβονται τους συνανθρώπους τους αλλά κυρίως τον εαυτό τους.




                                            ΕΑΝ




Βρισκόμαστε σε ένα Βρετανικό σχολείο βικτωριανών προδιαγραφών όπου οι μαθητές <<σωφρονίζονται>> τελετουργικά από τη βέργα του διευθυντή. Ο Μικ Τράβις είναι ένας έφηβος μαθητής, όπου εκείνος και η παρέα του δέχονται <<πιέσεις>> καθώς στο σχολείο επικρατεί ένας σκληρός μικρόκοσμος με αφέντες και δούλους, ανάμεσα στους μαθητές, υπό την έγκριση των καθηγητών. Η ελευθερία, η διαφορετικότητα, η κριτική σκέψη, όλα καταπνίγονται σε αυτό το αμείλικτο σχολείο όπου επιβιώνουν παρωχημένοι οι θεσμοί. Μέχρι στιγμή που παίρνουν (κυριολεκτικά) τα όπλα για να τακτοποιήσουν τους εκκρεμείς λογαριασμούς.


                ΝΙΩΣΕ ΤΟ ΡΥΘΜΟ




Ο Pierre Dulaine είναι χορευτής και ιδιοκτήτης μια σχολής χορών πίστας στη Νέα Υόρκη, όπου φοιτούν πλουσιόπαιδα.
Ένα βράδυ, γίνεται τυχαία μάρτυρας ενός περιστατικού βανδαλισμού από κάποιους μαθητές κι αποφασίζει να γίνει εθελοντής δάσκαλος χορού στο λύκειό τους με σκοπό να τους βοηθήσει με τον τρόπο του.
Η δύσπιστη διευθύντρια του σχολείου του αναθέτει μια ομάδα τιμωρημένων μαθητών με προβλήματα συμπεριφοράς. Αυτοί αρχικά τον αντιμετωπίζουν με χλευασμό, αλλά τελικά καταφέρνει να τους κινήσει το ενδιαφέρον, προτρέποντάς τους να λάβουν μέρος σ’ έναν διαγωνισμό χορού.
                            
                                                 FREEDOM WRITERS








Το 1953, στο αποκορύφωμα του μακαρθισμού, η φιλελεύθερη καθηγήτρια Κάθριν Γούοτσον προσλαμβάνεται για να διδάξει Ιστορία της Τέχνης σε ένα ακριβό κολέγιο θηλέων. Τα κορίτσια εκεί είναι διχασμένα ανάμεσα στα συντηρητική ήθη της εποχής και τη βαθιά επιθυμία τους για πνευματική ανεξαρτησία. Η παθιασμένη καθηγήτρια, αποφασισμένη να αντιταχθεί στις ξεπερασμένες αντιλήψεις που το κολέγιο αντιπροσωπεύει, θα εμπνεύσει τις μαθήτριές της να αμφισβητήσουν τον τρόπο ζωής για τον οποίο προορίζονται…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.