Παρασκευή 19 Απριλίου 2013

Οι εργασίες των μαθητών μου! ( Β΄ Τάξη Γυμνασίου Μελίκης, 2012 - 2013) :: Αθλητισμός



ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ


Αφού χωριστείτε σε ομάδες, να επιλέξετε ένα άθλημα ατομικό ή ομαδικό) που σας αρέσει και να παρουσιάσετε στην τάξη την περιγραφή μιας συνάντησης δυο αντιπάλων αθλητών ή αθλητικών ομάδων) στο συγκεκριμένο άθλημα (ποδόσφαιρο, ξιφομαχία, σκάκι κτλ.). Θα επιμείνετε στη ρεαλιστική περιγραφή: προκαταρκτικές διαδικασίες, φάσεις του αγώνα, προβολή των δεξιοτήτων του κάθε αντιπάλου (ατόμου ή ομάδας) , αθλητική συμπεριφορά, διαδικασίες λήξης της αναμέτρησης. Κάποιες/-ες από εσάς θα μπορούσατε να αποδώσατε με καλλιτεχνικό τρόπο (πεζό, ποίημα, εικαστική δημιουργία κτλ.) μια εικόνα της ενότητας που διδαχθήκατε και σας εντυπωσίασε περισσότερο.[Ενδεικτικές Έννοιες Διαθεματικής προσέγγισης: Χώρος – Χρόνος, Κανόνας, Σύγκρουση, Άτομο – Ομάδα, Τέχνη]







 Θα σας περιγράψω τη συνάντηση – διαγωνισμό δυο διακεκριμένων ομάδων στο χώρο της ακροβατικής στο Παλέ ντε Σπόρ της Θεσσαλονίκης με τον Ηρακλή Ζακύνθου. Πρόκειται για δυο ομάδες ιδιαίτερα αξιόλογες στην κατηγορία τους και με πολλές διακρίσεις και οι δύο. Οι ομάδες είναι ισάξιες, οπότε θα τον παρακολουθήσουν με μεγάλο ενδιαφέρον κοινό και κριτές. Η ώρα είναι 12, είμαστε στο γήπεδο του Παλέ ντε Σπόρ, οι αθλητές  και των δυο ομάδων μαζί με τους προπονητές τους είναι ανεβασμένοι στο ταπί και κάνουν προθέρμανση. Κόκκινα και μαύρα κορμάκια στροβιλίζουν, τεντώνονται και αναποδογυρίζουν  σε διάφορους σχηματισμούς. Πυραμίδες, κατακόρυφοι, γέφυρες, φλίκ φλάκ, σπαγκάτ, κεράκια, ροντάλτ γεμίζουν το ταπί. Οι προπονητές και των δυο ομάδων δίνουν τις τελευταίες οδηγίες. Ο αγώνας ξεκινάει. Το σφύριγμα του κριτή βάζει την πρώτη ομάδα στον αγώνα, είναι ο Γ.Α.Σ. Μελίκης. Οι κερκίδες γεμίζουν φωνές. Και μετά οι φωνές σταματούν. Οι αθλητές πρέπει αν είναι συγκεντρωμένοι. Η ησυχία γεμίζει το χώρο. 7 κρίσιμα λεπτά είναι το πρόγραμμα της κάθε ομάδας. Η καλλιτεχνική παρουσίαση των αθλητών, η μουσική σε συνδυασμό με την κίνηση είναι τέλεια. Ο χρόνος τελειώνει και μπαίνει  στο ταπί η άλλη ομάδα. Είναι μια ομάδα εντυπωσιακή με πολύ ωραίο ντύσιμο , φοβερή κίνηση, με αρμονία και καλή επιλογή στο μουσικό κομμάτι, αντάξια με της δικής μας. Εκτελούν υπέροχα το πρόγραμμα τους και περιμένουμε τα αποτελέσματα από τους κριτές. Η αγωνία είναι μεγάλη, η βαθμολογία θα κριθεί στη λεπτομέρεια. Οι αθλητές και των δύο ομάδων κάθονται στους πάγκους τους με τους προπονητές. Μετά από τέσσερα λεπτά  φοβερής αγωνίας οι κριτές ανακοινώνουν τα αποτελέσματα. Όλων τα μάτια είναι καρφωμένα στον ηλεκτρονικό πινάκα. Στα πρόσωπα τους είναι ζωγραφισμένη η αγωνία!

Γ.Α.Σ. Μελίκης:
 ~ Καλλιτεχνικό μέρος:  9,8
 ~ Μουσικό μέρος: 9,7
 ~ Τεχνικό μέρος:  9,4

Ηρακλής Ζακύνθου:
 ~ Καλλιτεχνικό μέρος: 9,7
 ~ Μουσικό μέρος: 9,9
 ~ Τεχνικό μέρος: 9,3

Για κάποια δευτερόλεπτα και οι δύο κερκίδες παγώνουν. Ξαφνικά η κερκίδα του Γ.Α.Σ. Μελίκης, όρθια και ζητωκραυγάζει. Λουλούδια, κουκλάκια πέφτουν πάνω μας. Για άλλη μία φορά είμαστε πρώτοι! Φωτογραφίες αγκαλιές, δάκρυα χαράς. Άλλο ένα κύπελλο για εμάς!! 






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.